Ajankohtaista

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuetta

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuettaSuomen kokkimaajoukkue kutsuttiin valmistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistava päivällinen pohjoismaisille valtionpäämiehille 1. kesäkuuta. Presidentinlinnassa tarjotun päivällisen jälkipuheet mairittelevat joukkuetta.Kokkimaajoukkue valmisti juhlapäivällisen 180 hengen juhlaseurueelle, johon kuuluivat Islannin presidentti Gudni Thorlacius Jóhannesson puolisoineen ja naapurimaidemme kuninkaalliset. Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin kotimaisia raaka-aineita kunnioittavalla, Erfurtin olympialaisissa joukkueelle lämpimän keittiön kultamitalin tuoneella menulla.Tasavallan presidenttipari muisti Suomen...
Lue lisää

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.Kesäinen kalakeitto 300 g uusia perunoita ½ nippua kevätsipulia 2 naattiporkkanaa 0,5 l kalalientä 0,5 dl silputtua tilliä 2 dl kuohukermaa 100 g voita 5 valko-, mauste- ja mustapippuria 3 laakerinlehteä 200 g lämminsavustettua lohta 200 g kotimaista vaaleaa kalaa, esim. kuhaaPese ja puolita uudet perunat. Pilko kevätsipulit ja erota vihreät ja vaaleat osat toisistaan. Pilko porkkanat. Laita pippurit...
Lue lisää

Presidentinlinnassa nautintoja hopeajoukkueen tyyliin

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1. kesäkuuta 2017 tarjottavalla illallisella pohjautuu Erfurtin olympialaisissa menestystä niittäneeseen kokonaisuuteen.Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat varastavat illallisella pääroolin.Kokkimaajoukkue tarjoilee Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön satavuotista Suomen itsenäisyyttä juhlistavan illallisen aluksi kirjolohimosaiikin ja -tartarin. Alkuruokaa sävyttää tilli eri muodoissaan. Särmää annokseen tuo pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja täyteläisyyttä...
Lue lisää