Ajankohtaista

Macaron-leivokset ja suolakaramelli

Huhtikuun resepti, Macaron-leivokset ja suolakaramelliOhje: Piero SilvaniMacaron-taikina140 g mantelijauhoa 140 g tomusokeria 100 g valkuaista 100 g hienoa sokeria 40 g vettä(elintarvikeväriä)
  1. Keitä vesi ja hieno sokeri 115-asteiseksi siirapiksi.
  2. Aloita valkuaisten vaahdottaminen.
  3. Kun siirappi on 121-asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisten joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri keskenään.
  5. Siivilöi puolet kuivista...
Lue lisää

Juustokakku kirsikkahillokkeella

Juustokakku kirsikkahillokkeellaOhje: Juha LehtonenTaikina: 125 g voita 100 g sokeria 1,5 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 kananmuna
  1. Vaahdota voi ja sokeri käsivatkaimella.
  2. Lisää muna ja pyöräytä 2-3 sekuntia.
  3. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita kevyesti.
  4. Laita massa lepäämään kylmään hetkeksi.
  5. Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai silikonivuokaan. Nosta reunoja hieman ylöspäin.
Täyte: 75 g gorgonzolaa 500 g juustokastiketta tai vastaava...
Lue lisää

Kokkimaajoukkue 2017 – 2020

Kokkimaajoukkue 2017 - 2020 Uusi kokkimaajoukkue on valittu. Mukana kokkileijonissa ovat Matias Haapsaari, Kari Julin, Marco Kaniecki, Tomi Kuivasniemi, Atte Lassila, Niko Lehto, Juha Lehtonen, Piero Silvani, Niko Suomalainen ja Katja Tuomainen.[ess_grid alias="joukkue"][/ess_grid] Joukkue on jo kokoontunut muutaman kerran. Joukkueen päävalmentajana jatkava Gert Klötzke tulee tutustumaan joukkueeseen maaliskuun ensimmäisellä viikolla ensimmäisten kylmän keittiön harjoitusten merkeissä.- Uusi...
Lue lisää

Helmikuun resepti – Borschkeitto

Borschkeitto4 hengelle5-6                         punajuurta 2                              keltasipulia 1                              porkkana 200 g                    keräkaalia 2 rkl                       voita 1 l                           lihalientä 1                              laakerinlehti 1 rkl                       väkiviinaetikkaa 5-10                      valkopippuriasuolaa smetanaa tai kermaviiliä tarjoiluunKuori punajuuret, sipulit ja porkkana. Jätä yksi punajuuri kokonaiseksi ja suikaloi kaikki muut kasvikset. Lisää kattilaan voi ja kasvissuikaleet ja kuullota niitä hetken.Kaada lihaliemi kasvisten päälle, lisää laakerinlehti ja kokonaiset valkopippurit ja anna...
Lue lisää