Latest news

Metsäsienipuuro

Metsäsienipuuro

Herkullinen syksyinen lisuke tai alkuruoka Atte Lassilan tapaan.

1 iso banaanisalottisipuli 1 solo-valkosipuli tai 3 valkosipulin kynttä 200 g sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja 3 dl emmervehnäriisiä tai spelttihelmiä 2 dl valkoviiniä tai 0,25 dl valkoviinietikkaa 6 dl vahvaa sieni- tai porolientä (sieniliemen ohje alla) 100 g parmesanjuustoa 50 g mascarponejuustoa tai smetanaa 50 g voita rypsiöljyä suolaa (kylmäsavuporoa)

Aloita hienontamalla salottisipuli ja valkosipuli....

Read more

Kokkimaajoukkueen yhteistyökumppanit ja tukijat tapaamassa uutta joukkuetta

Kokkimaajoukkue tukijoineen on yhtä suurta perhettä. Kautta aikain ensimmäisessä kumppanitapaamisessa Electroluxilla 12. syyskuuta oli välitön tunnelma, kun ihmiset logojen takana tulivat tutuiksi. Kokoonnumme jatkossa kahdesti vuodessa.Suuresti kiittäenTapio Laine Toiminnanjohtaja/managerCulinary Team of Finland/Suomen kokkimaajoukkue...
Read more

Kokkimaajoukkueelle kovan luokan vahvistuksia

Kokkimaajoukkueelle kovan luokan vahvistuksiaKokkimaajoukkue vahvistuu kahdella kovalla luulla: viimeisin Bocuse d’Or -edustajamme Eero Vottonen ja Vuoden kokki 2017 Mattias Åhman ovat liittyneet joukkueeseen. Lisäksi joukkue saa uuden suojelijan Helsingin pormestarista Jan Vapaavuoresta.Joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi puhkuu vahvistusten myötä intoa:- Toinen herrasmiehistä on kovin luu, mitä tästä maasta löytyy. Olen tosi innoissani, että saimme jätkät sitoutumaan mukaan....
Read more

Syksyinen kurpitsakeitto ja lehtikaalisipsit

Katja Tuomaisen ohjeella syntyy mehevä syksyinen keitto, jonka kruunaavat valkosipulilla maustetut lehtikaalisipsit.600 g            keltaista talvikurpitsaa 300 g            jauhoista perunaa 250 g            porkkanaa 1                   keskikokoinen sipuli 2                   valkosipulin kynttä 6 dl               vettä 1                   kasvisliemikuutio 1 tl                suolaa 0,5 tl             sokeria 2 dl               kuohukermaa 100 g            lehtikaalia 0,1dl             rypsiöljyä 0,5 tl             valkosipulimurskaa suolaa
  1. Esikäsittele kurpitsa: halkaise ja leikkaa...
Read more

Uudet CTOF kotisivut julki

Uudistimme kokonaan www-sivumme. Uuden sivun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Kim Laine. www.kimlaine.fiUuden sivuston myötä valokuvasimme joukkueen ja päivitimme sivuston eri osioita. Seuraa ajankohtaista-osiota ja pysy kärryillä, missä mennään!Sivuston selaus onnistuu nyt hyvin myös puhelimella tai tabletilla....
Read more

Klassinen parsakeitto ja juustomousse 10 hengelle

Juustomousse250 g kermajuustoa, raasteena 3 kpl kokomunaa 4 kpl keltuaista 80 g kermaa suolaa valkopippuria -kertakäyttö alumiinivuokia n.10 kpl -paisto 150-170 C 10-15 minuuttia / kauniin vaalean ruskeiksi. Parsakeitto1 kg parsaa (keittäminen:1 l vettä,80 g voita, sitruunanmehua ja suolaa) 200 g vaaleita liemijuureksia (palsternakkaa, selleriä ja sipulia) 100 g voita 100 g vehnäjauhoja 4 dl kuohukermaa 3 kpl keltuaisia suolaa valkopippuria
  • Kuori parsat ja leikkaa ne puolesta välistä poikki.
  • Keitä nupulliset osat...
Read more

Kokkimaajoukkueelle kultaa lämpimässä keittiössä

Suomen kokkimaajoukkue lunasti kovat odotukset Luxemburgissa Culinary World Cupissa ja sai kultaa lämpimässä keittiössä.Viikonloppuna käynnistyneiden maailmanmestaruuskisojen ensimmäisestä osiosta, kylmästä pöydästä, Suomen kokkileijonat saivat hopeamitalin. Saavutus sai kokit käymään päättäväisinä taistoon, kun kilpailu jatkui tiistaina lämpimässä pöydässä Singaporea ja Ruotsia vastaan.- Olimme hyvin vahvoja. En ole ikinä nähnyt Suomen joukkueen toimivan joukkueena siten kuin tämä joukkue...
Read more