Latest news

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuetta

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuettaSuomen kokkimaajoukkue kutsuttiin valmistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistava päivällinen pohjoismaisille valtionpäämiehille 1. kesäkuuta. Presidentinlinnassa tarjotun päivällisen jälkipuheet mairittelevat joukkuetta.Kokkimaajoukkue valmisti juhlapäivällisen 180 hengen juhlaseurueelle, johon kuuluivat Islannin presidentti Gudni Thorlacius Jóhannesson puolisoineen ja naapurimaidemme kuninkaalliset. Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin kotimaisia raaka-aineita kunnioittavalla, Erfurtin olympialaisissa joukkueelle lämpimän keittiön kultamitalin tuoneella menulla.Tasavallan presidenttipari muisti Suomen...
Read more

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.Kesäinen kalakeitto 300 g uusia perunoita ½ nippua kevätsipulia 2 naattiporkkanaa 0,5 l kalalientä 0,5 dl silputtua tilliä 2 dl kuohukermaa 100 g voita 5 valko-, mauste- ja mustapippuria 3 laakerinlehteä 200 g lämminsavustettua lohta 200 g kotimaista vaaleaa kalaa, esim. kuhaaPese ja puolita uudet perunat. Pilko kevätsipulit ja erota vihreät ja vaaleat osat toisistaan. Pilko porkkanat. Laita pippurit...
Read more

Presidentinlinnassa nautintoja hopeajoukkueen tyyliin

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1. kesäkuuta 2017 tarjottavalla illallisella pohjautuu Erfurtin olympialaisissa menestystä niittäneeseen kokonaisuuteen.Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat varastavat illallisella pääroolin.Kokkimaajoukkue tarjoilee Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön satavuotista Suomen itsenäisyyttä juhlistavan illallisen aluksi kirjolohimosaiikin ja -tartarin. Alkuruokaa sävyttää tilli eri muodoissaan. Särmää annokseen tuo pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja täyteläisyyttä...
Read more

Uudet CTOF kotisivut julki

Uudistimme kokonaan www-sivumme. Uuden sivun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Kim Laine. www.kimlaine.fiUuden sivuston myötä valokuvasimme joukkueen ja päivitimme sivuston eri osioita. Seuraa ajankohtaista-osiota ja pysy kärryillä, missä mennään!Sivuston selaus onnistuu nyt hyvin myös puhelimella tai tabletilla....
Read more

Klassinen parsakeitto ja juustomousse 10 hengelle

Juustomousse250 g kermajuustoa, raasteena 3 kpl kokomunaa 4 kpl keltuaista 80 g kermaa suolaa valkopippuria -kertakäyttö alumiinivuokia n.10 kpl -paisto 150-170 C 10-15 minuuttia / kauniin vaalean ruskeiksi. Parsakeitto1 kg parsaa (keittäminen:1 l vettä,80 g voita, sitruunanmehua ja suolaa) 200 g vaaleita liemijuureksia (palsternakkaa, selleriä ja sipulia) 100 g voita 100 g vehnäjauhoja 4 dl kuohukermaa 3 kpl keltuaisia suolaa valkopippuria
  • Kuori parsat ja leikkaa ne puolesta välistä poikki.
  • Keitä nupulliset osat...
Read more

Kokkimaajoukkueelle kultaa lämpimässä keittiössä

Suomen kokkimaajoukkue lunasti kovat odotukset Luxemburgissa Culinary World Cupissa ja sai kultaa lämpimässä keittiössä.Viikonloppuna käynnistyneiden maailmanmestaruuskisojen ensimmäisestä osiosta, kylmästä pöydästä, Suomen kokkileijonat saivat hopeamitalin. Saavutus sai kokit käymään päättäväisinä taistoon, kun kilpailu jatkui tiistaina lämpimässä pöydässä Singaporea ja Ruotsia vastaan.- Olimme hyvin vahvoja. En ole ikinä nähnyt Suomen joukkueen toimivan joukkueena siten kuin tämä joukkue...
Read more