Ajankohtaista

Suolaiset kaalimuffinit

Tomi Kuivasniemen ohjeella syntyvät helpot ja maukkaat muffinit sesongin raaka-aineista. Vaihtele täytettä makusi mukaan!Suolaiset kaalimuffinitTaikina2 kananmunaa 200 g kermaviiliä 125 g voita sulatettuna 2 dl vehnäjauhoa 1 dl talkkunajauhoa 2 tl leivinjauhetta suolaa pippuriaTäytteet 1 sipuli 250 g valkokaalia 1 rkl tuoretta timjamia
  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sulata voi kattilassa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Raasta kaali ja sipuli. Kuullota ne pehmeäksi pannulla ja lisää hienonnettu timjami.
  4. ...
Lue lisää

Niko Lehto tarjoilee heinäkuun helteille ranskalaisen klassikkojälkiruoan ohjeen. Poimi talteen!

Kirsikkaclafoutis20 g keltuaista 60 g kananmunaa 50 g tomusokeria 35 g mantelijauhetta 15 g vehnäjauhoa 125 g kermaa 100 g kivetöntä kirsikkaa 1 dl tomusokeria 1 rkl perunajauhoa
  1. Vaahdota keltuaista, munaa ja tomusokeria yleiskoneessa kunnes massan määrä on tuplaantunut.
  2. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauho ja lisää munavaahtoon.
  3. Lisää kerma taikinaan ja anna sen levätä muutama tunti tai yön yli.
  4. Kaada taikina neljään matalaan brulé-vuokaan.
  5. ...
Lue lisää

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuetta

Presidenttipari kiittää kokkimaajoukkuettaSuomen kokkimaajoukkue kutsuttiin valmistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistava päivällinen pohjoismaisille valtionpäämiehille 1. kesäkuuta. Presidentinlinnassa tarjotun päivällisen jälkipuheet mairittelevat joukkuetta.Kokkimaajoukkue valmisti juhlapäivällisen 180 hengen juhlaseurueelle, johon kuuluivat Islannin presidentti Gudni Thorlacius Jóhannesson puolisoineen ja naapurimaidemme kuninkaalliset. Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistettiin kotimaisia raaka-aineita kunnioittavalla, Erfurtin olympialaisissa joukkueelle lämpimän keittiön kultamitalin tuoneella menulla.Tasavallan presidenttipari muisti Suomen...
Lue lisää

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.

Kari Julinin kalakeitto ja mansikkajälkiruoka tuovat kesän lautaselle.Kesäinen kalakeitto 300 g uusia perunoita ½ nippua kevätsipulia 2 naattiporkkanaa 0,5 l kalalientä 0,5 dl silputtua tilliä 2 dl kuohukermaa 100 g voita 5 valko-, mauste- ja mustapippuria 3 laakerinlehteä 200 g lämminsavustettua lohta 200 g kotimaista vaaleaa kalaa, esim. kuhaaPese ja puolita uudet perunat. Pilko kevätsipulit ja erota vihreät ja vaaleat osat toisistaan. Pilko porkkanat. Laita pippurit...
Lue lisää