Ajankohtaista

Presidentinlinnassa nautintoja hopeajoukkueen tyyliin

Suomen kokkimaajoukkueen menu pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi Presidentinlinnassa 1. kesäkuuta 2017 tarjottavalla illallisella pohjautuu Erfurtin olympialaisissa menestystä niittäneeseen kokonaisuuteen.Kotimainen kala, liha, juusto, kasvikset ja marjat varastavat illallisella pääroolin.Kokkimaajoukkue tarjoilee Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön satavuotista Suomen itsenäisyyttä juhlistavan illallisen aluksi kirjolohimosaiikin ja -tartarin. Alkuruokaa sävyttää tilli eri muodoissaan. Särmää annokseen tuo pikkelöity retiisi osteriemulsiolla täytettynä ja täyteläisyyttä...
Lue lisää

Marco Kanieckin ohjeella tuot kesän huulille – Savuhaukituulihatut!

Savuhaukituulihatut

4 hengelleTuulihatut :1 dl maitoa 1 dl vettä 100 g voita 5 g suolaa 5 g sokeria 120 g vehnäjauhoa 2 kananmunaa 2 keltuaistaTäyte :100 g savuhaukea 100 g kermaviiliä ruohosipulia suolaa mustapippuria 1 rkl etikkaa 1 rkl majoneesia
  1. Kiehauta maito, vesi, voi, suola ja sokeri kattilassa niin että voi sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää vehnäjauho koko ajan lastalla sekoittaen. Laita takaisin liedelle, sekoita edelleen kunnes taikina on kiinteä....
Lue lisää

Macaron-leivokset ja suolakaramelli

Huhtikuun resepti, Macaron-leivokset ja suolakaramelliOhje: Piero SilvaniMacaron-taikina140 g mantelijauhoa 140 g tomusokeria 100 g valkuaista 100 g hienoa sokeria 40 g vettä(elintarvikeväriä)
  1. Keitä vesi ja hieno sokeri 115-asteiseksi siirapiksi.
  2. Aloita valkuaisten vaahdottaminen.
  3. Kun siirappi on 121-asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisten joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri keskenään.
  5. Siivilöi puolet kuivista...
Lue lisää