Fazer Culinary Team osallistuu kokkiolympialaisten catering-sarjaan 

Fazer Culinary Team osallistuu lokakuussa 2016 Saksan Erfurtissa pidettäviin kokkiolympialaisiin. Fazer Culinary Team on ensimmäinen catering-sarjaan osallistuva suomalainen joukkue kilpailun historiassa. Tiimin muodostavat Fazer Food Servicesin omat kokit.

Suomen kokkimaajoukkue toivottaa Fazer Culinary Teamin tervetulleeksi mukaan kisoihin! Kansallinen Culinary Team of Finland edustaa totutusti Suomea kilpailun maajoukkuesarjassa tähtäimenään kulta.

– Odotamme kisoihin valmistautuessa hyvää yhteistyötä Fazerin joukkueen kanssa. Onnittelemme Fazeria hienosta historiallisesta päätöksestä lähteä kisaamaan! Arvostamme sitä, että Fazerin joukkue tulee auttamaan kokkimaajoukkuetta luomaan Suomelle kulinaarista uskottavuutta, kokkimaajoukkueen johtaja Tapio Laine sanoo.

Kokkiolympialaisissa on useita eri sarjoja, joissa maailman parhaat kokit kisaavat ruoanlaitosta. Suomalaiset eivät ole aiemmin olleet edustettuina catering-sarjassa. Projektilla on suuri merkitys Fazerille.

– Olemme jo pitkään kehittäneet Fazer Food Servicesin toimintaa ja henkilöstöä kohti alansa huippua. Kokkiolympialaiset on oikea paikka tuoda ainutlaatuinen osaamisemme entistä näkyvämmin esille, kertoo Fazer Food Servicesin gastronomiasta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Marianne Nordblom.

Fazer Culinary Teamin jäsenet ovat Fazer Food Servicesin huippukokkeja, jotka työskentelevät Fazerin sopimusravintoloissa nimekkäissä suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Työssään he kehittävät ruokalistoja, työtapoja ja ravintoloita asiakasorganisaatioiden tarpeista lähtien. Joukkueen kapteenina on Mika Pesonen ja jäseninä Juha Aalto, Tapio Bergström, Teemu Hokkanen, Lilli Jyräs, Reko Riikonen, Matti Tikka ja Sami Toropainen. Joukkueen managerina toimii Karri Käki.

– Joukkueen jäsenet edustavat kattavasti Fazer Food Servicesin laajaa osaamiskenttää. He ovat monipuolisen kokemuksen omaavia, innostuneita ja aidosti ruokaa rakastavia ruoka-alan ammattilaisia, kertoo manageri Käki.

Fazer Culinary Teamissa harjoittelee kahdeksan kokkia, mutta lopullinen joukkue muodostuu neljästä henkilöstä. Culinary Team of Finlandin kanssa tehdään yhteistyötä.

– Vaikka kilpailemme eri sarjassa, on kansallisen joukkueen pitkä kilpailukokemus meille avuksi, Käki kertoo.

Kilpailusuorituksena lounas 150 henkilölle

Olympialaisten catering-luokassa kilpaillaan lounaalla, joka valmistetaan 150 henkilölle. Se sisältää keiton, kaksi lämmintä ruokaa, yhden kasvisruoan, lisukkeet, salaattibuffetin ja jälkiruuan. Lounaan valmistamiseen saa käyttää aikaa enintään viisi tuntia.

Kustannukset annosta kohden saavat olla noin viisi euroa. Raaka-aineiden sekä ruokien tulee kertoa kilpailujoukkueen maan ruokakulttuurista.

Fazer Culinary Teamin jäsenet valmistautuvat tulevaan kilpailuun harjoittelemalla säännöllisesti parhaiden valmentajien ohjauksessa. Kisasuoritus tehdään mahdollisimman autenttisesti oikeille asiakkaille. Osa harjoituksista toteutetaan ilman asiakkaita, jolloin keskitytään raaka-aineisiin, tekniikkaan, logistiikkaan ja vastuualueiden jakamiseen sekä tarkkaan kellottamiseen. Lisäksi joukkueen jäsenet harjoittelevat yksin omien vastuualueidensa töitä.