Niko Lehto tarjoilee heinäkuun helteille ranskalaisen klassikkojälkiruoan ohjeen. Poimi talteen!

Kirsikkaclafoutis

20 g keltuaista
60 g kananmunaa
50 g tomusokeria
35 g mantelijauhetta
15 g vehnäjauhoa
125 g kermaa
100 g kivetöntä kirsikkaa
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoa

  1. Vaahdota keltuaista, munaa ja tomusokeria yleiskoneessa kunnes massan määrä on tuplaantunut.
  2. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauho ja lisää munavaahtoon.
  3. Lisää kerma taikinaan ja anna sen levätä muutama tunti tai yön yli.
  4. Kaada taikina neljään matalaan brulé-vuokaan.
  5. Sekoita sokeri ja perunajauho. Pyörittele kirsikat sokerissa ja jaa ne vuokiin.
  6. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile vastapaistetut herkut vaniljajäätelön kera.

Vinkki: yksi kananmuna painaa keskimäärin 60 grammaa eli tähän ohjeeseen riittää yksi muna ja yksi keltuainen.