Suolaiset kaalimuffinit

Tomi Kuivasniemen ohjeella syntyvät helpot ja maukkaat muffinit sesongin raaka-aineista. Vaihtele täytettä makusi mukaan!

Suolaiset kaalimuffinit

Taikina

2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
125 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoa
1 dl talkkunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
suolaa
pippuria

Täytteet 

1 sipuli
250 g valkokaalia
1 rkl tuoretta timjamia

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sulata voi kattilassa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Raasta kaali ja sipuli. Kuullota ne pehmeäksi pannulla ja lisää hienonnettu timjami.
  4. Lisää kuiviin aineisiin kananmunat, kermaviili ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Lisää täytteet ja sekoita. Lusikoi taikina pieniin muffinivuokiin.
  6. Paista muffineita 220-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.  

Vinkki: Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan. Laita halutessasi muffinien päälle juustoraastetta.