Kokkiolympialaisten tämän vuoden voittaja, Suomen kokkimaajoukkue, on suunnitellut Tallink Silja Linen laivoille uuden Menu Nordic -maistelumenun. Tämä viiden ruokalajin menu on saatavilla Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla, Helsinki-Tallinna-reitin Victoria I:llä sekä Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenilla 11.9.2024-14.1.2025.

Menu Nordicin suunnitellut Suomen kokkimaajoukkue on tämän vuoden olympiavoittaja. Joukkue voitti ensimmäistä kertaa kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa keväällä 2024. Kilpailu tunnetaan yhtenä maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkien koitoksista. Suomen kokkimaajoukkue koostuu keittiön todellisista ammattilaisista.

”Laivoille suunniteltu Menu Nordic koostuu kisamenun parhaista paloista. Menun lähtökohtana on tarina suomalaisuudesta ja kotimaisuudesta. Tämän upean maistelumenun maut muodostuvat voittajamenun tavoin kurpitsasta, kuhasta, porosta ja omenasta. Kestävä kehitys on mukana alusta loppuun; tuottajat on valittu huolellisesti, panostamme lähiruokaan ja pyrimme vähentämään hävikkiä. Jokainen annos kunnioittaa ympäristöämme”, sanoo joukkueenjohtaja Katja Tuomainen.

”Niin kisamenussa kuin Menu Nordicissa on lähtökohtana kotimaiset raaka-aineet ja niiden monimuotoinen käyttö, josta hyvä esimerkki on kuha. Kalasta on hyödynnetty myös suomu ja nahka ja lisäksi rangat hyötykäytetään liemessä. Kisamenua työstettiin kaksi vuotta ja on upeaa toteuttaa se hieman muokattuna myös Tallink Silja Linen laivamatkustajille”, iloitsevat joukkueen jäsen Tiina Norkio ja joukkueen kapteeni Kari Julin.

Menu Nordic

Pumpkin & tomato
Pikkelöityä kurpitsaa ja kurpitsapyreetä,
marinoituja kirsikkatomaatteja, sinapinsiemeniä, aromaattista tomaattilientä ja chiliöljyä

Pikeperch & peas
Haudutettua kuhaa maustettuna tillillä ja sitruunalla, karhunlaukkaemulsio,
hernemoussea sekä salaatti kyssäkaalilla ja herneillä

Reindeer & celeriac
Paistettua porofileetä maustettuna fermentoidulla mustapippurilla, punaviinikastiketta, paistettuja sieniä ja sipulia, selleripyreetä, haudutettua porkkanaa ja porkkana-beurre monte -kastiketta

Cheese platter
Suomalaista artesaanijuustoa, yuzu-punaherukkakompottia, seesami-quinoa-keksejä, kuusenkerkkämarmeladia

Apple & almond
Omenamoussea, omena-aprikoosikompottia, karvasmantelikreemi, omenasorbettia ja mantelikakkua

Menu Nordic Vegan

Pumpkin & tomato
Pikkelöityä kurpitsaa ja kurpitsapyreetä, marinoituja kirsikkatomaatteja, sinapinsiemeniä, aromaattista tomaatti-lientä ja chiliöljyä

Cauliflower & peas
Kukkakaalivanukasta ja kukkakaalirouhetta, karhunlaukkaemulsio, salaattia kyssäkaalilla, herneitä ja merileväkaviaaria

Broad beans & celeriac
Pohjoismaista falafelia, sipuli-sellerimuhennosta, selleripyreetä, paistettuja sieniä ja sipulia, haudutettua porkkanaa porkkana-beurre monté -kastikkeella ja yrttiöljyllä

Cheese platter
Vegaanista juustoa, yuzu-punaherukkakompottia, seesami-quinoa-keksi, kuusenkerkkämarmeladi

Apple & almond
Omenamoussea, omena-aprikoosikompottia, omenasorbettia ja mantelikakkua

”On upeaa saada olympiakultaa voittanut menu tarjolle myös meidän laivoillemme. Pohjoismaiset maut sopivat upeasti sekä kotimaisille että kansainvälisille matkustajillemme. Kuha ja poro ovat matkustajiemme ikisuosikkeja. Menussa on lisäksi käytetty upealla tavalla kurpitsaa, kukkakaalia, porkkanaa, selleriä ja omenaa eri muodoissa. Herkkujuustolan Väinö -juusto on meille tuttu entuudestaan ja sopii erinomaisesti menun loppupuolelle. Vaikka kyseessä on maistelumenu niin se on erittäin helposti lähestyttävä ja uskon, että matkustajamme pitävät siitä valtavasti”, sanoo Tallink Siljan Creative Head Chef Joonas Maunula.