Suomen ylivoimaisesti tasokkain ravintola toteutettiin toukokuussa Gastro Helsinki -messuilla. Huippumaut loihti pöytään Suomen kokkimaajoukkue omassa pop-up -ravintolassaan.

Suomen kokkimaajoukkue / Culinary Team Finland esiintyi Gastro Helsinki -messuilla kaikkina kolmena messupäivänä. Pop-up-ravintolassa kokattiin yllätyksellisiä ja innovatiivisia annoksia, joita messuväki pääsi maistamaan.

Kokkimaajoukkueella oli kansainvälisenä vieraana myös Viron kokkimaajoukkue, jonka kanssa järjestettiin leikkimielinen kisa näytöskeittiössä. Kisan voiton vei tiukan tuomaroinnin jälkeen Viron joukkue, joka sai näin arvokasta kisakokemusta uuden joukkueensa jäsenille.

Viron joukkueen kanssa toteutettiin myös Snack-baari, jossa myytiin pikkuannoksia messuvieraille. Snack-baarin tuotto lahjoitettiin kokonaisuudessaan Pelastakaa lapset ry:n kautta Ukrainan lapset Suomessa -keräykseen. 

Gastro Helsinki oli tärkeä välipysäkki ja harjoittelumahdollisuus maajoukkueelle, joka parhaillaan treenaa Luxemburgissa syksyllä järjestettävään Villeroy & Boch Culinary World Cup -kilpailuun. Päätähtäin häämöttää vuoden 2024 kokkiolympialaisissa Stuttgartissa Saksassa. Messuvierailla oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua uudistuneeseen kokkimaajoukkueeseen, kuulla joukkueen tuoreet kuulumiset ja kannustaa sitä huikeisiin saavutuksiin tulevilla kisa-areenoilla.

– Suomen kokkimaajoukkue esittäytyi uudessa kokoonpanossaan messuilla ensimmäistä kertaa. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Messukeskuksen kanssa, sillä ohjelmakumppanuus edistää ruokakulttuuria ja tukee meitä matkallamme kohti MM-kisoja, toteavat toiminnanjohtaja Jukka Turta ja joukkueenjohtaja Katja Tuomainen Culinary Team of Finland ry:stä yhteen ääneen.

Yhteistyömme Messukeskuksen ja Culinary Team of Finlandin kanssa tiivistyy hyvien kokemusten rohkaisemana ja jatkoa on varmasti tulossa, toteaa tuottaja Miina Miettinen Messukeskuksesta.

 

Gastro Helsinki järjestettiin 18. – 20.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa  Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi.